A Word and Thought from the person who love "talk" this is what am my... FareezVanfillers of "words" and "thought" Smile Lovers Its Me

Wednesday, 27 July 2011

Risiko Pekerja Offis!

Kerja Kerja kerja....tanpa etika kerja yang betul di pejabat risiko untuk penyakit menghampiri anda amatlah Besar...

Bagi pekerja offis yang boleh dikatakan menggunakan papan kekunci a.k.a Keyboard, dan tidak menggunakan

nya dengan betol berisiko besar akan mengalami Carpal Syndrome ini yg namanya hampir serupa dengan..
tau tau je lah ye...

Sindrom carpal tunnel ini actually die  bermula secara beransur-ansur dengan samar2 yang sakit di   
pergelangan tangan anda yang boleh sampai ke tangan atau lengan anda.

Barang Sesiapa yg mengalaminya akan terase sakit kat bahagian tapak tgn dan selalu dan kompom kat 
sebelah tapak tangan korang.  Ini berpunca dari kamu2 yg kerja kat offis yg xsuke gune keyboard dgn betol


dan yg salah car gune mouse...actually mouse tu selain dari tok gerakan kursor..die jugak gune tok rehatkan
tapak tangan korang....


Korang juga digalakkan buatlah exercise ringan2 selalu time2 dudok2 kat krusi tu...
kalih korang nye eyesight dari skreen kejap..mcm ni xlah saket mate...heheheh

so harap2 info ni bergune lah ye tok korang2..hehehehe

From Fareezvanfillers di waktu boss keluar minum hehheeheheh

3 comments:

Marina said...

hoho...macam tu ek? kalau gatal tapak tangan cane plak? hehe..gurau jer

apple hijau said...

sempat lagi dia hupdate time bos dia kuar minum....ish ish ish...

Norhisham Nordin said...

bagus laa info ni... nak kena cari mouse pad yang selesa dan exercise selalu...

Labels

  • (1)