A Word and Thought from the person who love "talk" this is what am my... FareezVanfillers of "words" and "thought" Smile Lovers Its Me

Sunday, 31 July 2011

BEN ASHAARI : RAMADHAN #1 : SAHUR DI KALA BUDAK..

http://www.benashaari.com/2011/08/segmen-ramadhan-1-sahur-di-kala-budak.html
Kejadian berpuasa pade Umur 9 Thun..heheh lambat sket mule pose....
Time tu favorite food time buka kompom dan mesti nak makan Mee Kari...mesti nak gak...
Suke sangat mee kari kos...time tu budak2 hingusan lagi kan....bile mak buat mee kari je mesti ade banyak ayam, ngan tahu telor yang warne kuning tu tambah dgn telur rebus sebijik..pergh....bile sedut je..memang terbaek..tambahan lagi dengan kuah yang pekat dan pedas...aku dari kecik memang suke makan pedas.....heheheheh
so tu lah favorite juadah buke time kecik2...tapi skrang mak dah jarang buat mee kari..mak suke wat mee jawa je....boleh tahan lah tapi x sesedap mee kari mangkuk penuh..heheheheh
untuk sahur..aku jenis yg xkesah ape2 pon yg terhidang aku telan jer..yg penting makan sahur..tapi yang mesti dan xboleh tinggal aku mesti pekena susu panas..pergh...terbaek lah...

Mee Kari

Friday, 29 July 2011

Jumaat Sebelum Puasa

Assalammualaikum...

Hari ni 29/7/2011 Hari Jumaat yang dimana hari ni merupakan ari Jumaat sebelum menjelangnye puasa minggu depan...

Pergh...bapak mentang2 Naek offis isnin ni dah puase..hari ni sume pakat2 wat jamuan2 makan2 menyambut puasa..

kenyang tahap gaban dan sangat2 bersyukur

So Selamat Berpuasa Kepada Semua Umat Islam..hehehehhe

Fareez Van Fillers di saat Time dah Sharp Pukul 5 heheheheheh

Thursday, 28 July 2011

DARAH! DARAH! DARAH!

Semalam telah berlangsungnya kempen Marilah Menderma Darah...yang telah aku follow,  kempen yang bervenue kan UiTM kampus Puncak Alam....

Dalam pengamitan aku masih ramai lagi student yang masih tidak berniat untuk menderma...Nak cakap aku ni
aktif sangat pon xlah,  setakat ni baru je 2 kali aku derma darah....nak bandingkan dengan kakak2 yg kat sini
dah hampir berbelas2 kali dah..sapelah aku nak bangga kan...

Cuma aku nak ajak sesiape saje blogger ke friends di facebook ke untuk memenuhkan Tabung Darah kat Malaysia skrang ni...boleh dikatakan xsampai berpuluh2 pon yg lawati Pusat Darah Negara pada setiap hari...

perasaan perihatin terhadap yg memerlukan telah menjurus aku tok terlibat dalam kempen derma ini.
disamping menyihatkan badan..darah kita juga kan menjadi lebih bersih...

Kepada sesiape yg teringin menderma darah selepas terbace Entry ni..boleh lah lawat Pusat Darah Negara mahupun Hospital2 yg berhampiran.

MARILAh KITA MEMBANTU INSAN YANG MEMERLUKAN

Fareez van Fillers di waktu Boss sedang bussy mengemas File2 patient..heheheheheeehe




Wednesday, 27 July 2011

BEN ASHAARI CARI BLOG ..CEPAT

 


Salam kpada semua yg jgok dan follow blok ku ini....hahahha Abg Ben wat kontest lagi...heeeee teruja. ni...

bile jgok je blog abg Ben teringat time mule2 kenal dgn abg Ben kat blog jelah...bace2 entry abg Ben tros jd inspired...terbaek lah..hehehehhe

Risiko Pekerja Offis!

Kerja Kerja kerja....tanpa etika kerja yang betul di pejabat risiko untuk penyakit menghampiri anda amatlah Besar...

Bagi pekerja offis yang boleh dikatakan menggunakan papan kekunci a.k.a Keyboard, dan tidak menggunakan

nya dengan betol berisiko besar akan mengalami Carpal Syndrome ini yg namanya hampir serupa dengan..
tau tau je lah ye...

Sindrom carpal tunnel ini actually die  bermula secara beransur-ansur dengan samar2 yang sakit di   
pergelangan tangan anda yang boleh sampai ke tangan atau lengan anda.

Barang Sesiapa yg mengalaminya akan terase sakit kat bahagian tapak tgn dan selalu dan kompom kat 
sebelah tapak tangan korang.  Ini berpunca dari kamu2 yg kerja kat offis yg xsuke gune keyboard dgn betol


dan yg salah car gune mouse...actually mouse tu selain dari tok gerakan kursor..die jugak gune tok rehatkan
tapak tangan korang....


Korang juga digalakkan buatlah exercise ringan2 selalu time2 dudok2 kat krusi tu...
kalih korang nye eyesight dari skreen kejap..mcm ni xlah saket mate...heheheh

so harap2 info ni bergune lah ye tok korang2..hehehehe

From Fareezvanfillers di waktu boss keluar minum hehheeheheh

Monday, 25 July 2011

BEN ASHAARI AJAK JOIN BLOGLIST BLOGGER BARU

segmen abg Ben Ashaari sentiase terbaek...inspired blogger2 baru like me..

BerGumBira News

Assalammualaikum....hari ni macm bese isnin keje offis xlah bnyak sngat..xbanyak patient saket..heheheheheh

dengan bergaye nye Puan Boss datang cakap "Fareez saye mggu ni ade kursus sampai khamis" boss ckap

dengan nada yg Happy kedengaran...fuuuuhh dalam hati bapak besh boss xde lagi sampai khamis....hehehehe

tapi boss cakap lagi keje yg mgu lepas tu kamu wat lah slow2....jgan tension2 (boss bg semangat)heheheheheh

so sampai khamis ni agak seronok lah aku berblogging di offis...huhuhuhuhu tapi keje still kene wat...

tapi dok disini agak bahaye..ramai Dr.2 asyik dok perhati aku je...neves2...

so sampai sini je lah stakat ni..heheheheh...hahahhaah lagi pon dah Pukol 5 jom balek..heheheheheheh

BEN ASHAARI TANYA BERANI KE KRITIK BLOG AKU ?

Assalamualaikum...kepasda sape je yg datang melwat dan menyinggah dan yg ingin memollow...sila lah komen blog ni dgn ikhlas..heheheheh kompom saye akan komen balek....heheeheh

Sunday, 24 July 2011

Most Unusual House

Pernahkah anda terfikir untuk hidup berbeza daripada sesiape,
kompom sesiape pon rase berbeza kalau tgal dlm rumah macam ni..heheheh.

1. Kettle House


The Kettle House in Texas, United not only looks like a kettle but also works like one.

2. Stone House


This Stone House in Portugal is one of the best examples of elements of nature put to good use. As surprising as it may seen but people actually live in that house.

3. Crooked House


The Crooked House stands as an example of the one of the best architectures ever made. Its curve structure makes it one of the most exceptional and unusual houses of the world.

4. Cubic House


The Cubic Houses from Rotterdamn, Netherlands is a group of homes group together to make a geometry of cubes. The amazing factor here is how these houses manage to not fall down.

5. Dome House


The Dome House in Flora, United States is a pleasant looking white house with some exceptional dome architecture.

6. Cob House


The Cob House from Vancouver, Canada is made purely out of clay, sand, straw and water.

7. Hole House


The Hole House from Texas, United Stats is either an art project or the aftermath of a terrible accident. Whatever it may be, its definitely exceptional.

8. Shoe House


Looks like someone is a big fan of fairy tales eh? This Shoe House from Pennsylvania, United States resembles a shoe in all aspects except for that its missing laces.

9. UFO House


The UFO House in Taiwan definitely looks scary but is totally Alien-less we guarantee that. A similar house is there in China too.

10. Pickle House


Ever seen a pickle barrel? The Pickle House in Minnesota, United States is a one amazing yet unusual house full of people (not pickles).

11.  Bart Prince House – Albuquerque, New Mexico








12.  The Upside-Down House – Szymbark, Poland



13.  Hang Nga Villa – Dalat, Vietnam

Top 15 Most Popular Anime in The World

List of Best Anime Series

1.  Death Note

 A genius student named Light finds a notebook with more...1151 points

2.  Naruto

 A popular shounen anime based on manga by Kishimot more...1067 points

3.  Bleach

 A shounen anime based on manga by Kubo Tite. Kuros more...790 points

4. Code Geass

 Japan is named Area 11 and ruled by the almighty B more...725 points

5. Full Metal Alchemist

 Two brothers, Edward and Alphonse, broke the taboo more...656 points

6.  Vampire Knight

 Yuki Cross, the adopted daughter of the headmaster more...625 points

7.  Inuyasha

 This story is about a time-traveling middle school more...583 points

8.  One Piece

 A boy named Luffy is a captain of a pirate ship lo more...569 points

9.  Dragon ball Z

 Many years have passed since Goku first searched f more...446 points

10.  Detective Conan (Case Closed)

 Shinichi Kudo is a smart high school student who f more...437 points

11.  Dragonball

 The legendary shounen anime. Goku struggles to bec more...417 points

12.  Yu-Yu Hakusho

 A disturbed and seemingly selfish teenager does a more...389 points

13.  Ouran High School Host Club

 Ouran High School Host Club is a club of attractiv more...388 points

14.  Elfen Lied

 The race of diclonius, the mutant humans, is abuse more...373 points

15.  Naruto Shippuuden

 A sequel to the extremely popular anime series, Na more...370 points

Friday, 22 July 2011

Maxis - Maxis for Personal Use - BlackBerry

Maxis - Maxis for Personal Use - BlackBerry

Seronoknye Kerja (Huh...)


Di awal minggu yang dijanjikan dengan ketiadaan Boss di pejabat dimana boss pergi berkursus selama 3 hari..heheheheh hati berbisik hahha Boleh lah berblogging puas2 hahahhahaha. Selama tiga hari puas aku berbloging lagi2 bile part Segmen Abg Ben Ashaari tu memang besh ape lagi tak toleh kiri kanan..hahha aku kusyuk dengan berblogging..tapi yng wajib tetap x tinggal...

Semalam boss dah balek offis, muke boss aku tengok cam happy je..harap2 xde lah bnyak keje yg boss bagi hari tu..belah pagi boss still ade dengan hal die..ok gak lah..xganggu aku sangat..heheh jahat punye staff..heheheheh.

Sampai belah petang dengan ttbe je boss datng dengan faill yang agak menimbun untuk  direkodkan dan agak bnyak kertas kerja@surat yang nak kene wat ngn rush..huhuhuhu naseb baek aku staff yang effisyen..ceh ceh msuk bakul angkat sendiri btol kan..hahhaha yelah kalo nak harap orang angkat...sampai bile lah orang nak angkat kan..heheheh...xsamapi pkol 5 sume keje yg boss bagi bers aku siapkan...hah...lega rasenye....

Hahhhhh hari ni Jumaat Hari yg agak pendek kos hari ni Kol 12 suku dah boleh kuar offis dah..tapi ingat boleh kluar offis dengan senang hati..pagi2 lagi boss deah datg bilek bawak 5 buah file yg besar dan berisi..wa2 agak bnyak kot....pergh..memang besh pagi2 dah dpt task yg menimbun..hehehehe tapi xpe aku kan staff yg terbaek hehehe ceh ceh ceh..sbb tu boss suke bg bnyak keje kan..haha aku memotivated kan diri utuk wat keje..ttbe tgok jam dah kol 12 suku..hahahah pelagi sharp je kol 12 suku..rush dari Level 16 ke level 1..merempet balek rumah siap2 tok solat Jumaat..hahahhaha

Merempet memang besh..tapi pade yng x expert tu digalakkan jangan tiru aksi ini..hehehehheh. sekarang ni aku tgah berwehat sebentar bersama blog disamping menyiapkan task baru yg boss bagi pagi tadi..rase nye mgu depan baru siap kopt..hehehhehehe.

Ok lah stakat ni je aku nak cakap wat mase ni..hehehehheeh
Asalammualaikum...

Yang Poyo lagi Perasan-Fareezvanfillers

Wednesday, 20 July 2011

Dance of Spirits Aurora, Subhanallah

Sesunggugh nya Allah itu maha Besar.




This Aurora are produced by the collision of charged particles from Earth’s magnetosphere.

The aurora borealis most often occurs from September to October and from March to April. The locals call

this phenomenon the Dance of the Spirits.

BEN ASHAARI CARI BLOGGER BARU JER


wah wah wah...kompom join segmen Abg Ben....please follow my blog..all content in my blog from the truly heart of mine..heheheh cewah...aku suke cite pasal bende2 menarik so kalo nak tahu ape yg menarik..follow lah my blog ye..heheheheh

Blogger Terbaek

Salam...nak cite pasal blog terbaek yang pernah aku lawat


blog Abg Ben Ashaari ni memang besh....bnyak informasi dan berguna tok sape2 yang ingin berjaye seperti beliau.

pade sape2 yang terbace ke, ynag melawat ke, dan yng menjengok blog ni dan terlihat entry ni...kalo de mase

try lah singgah blog Abg Ben Ashaari ni...besh kot...heheheheh...try klik link ni.

www.benashaari.com

SELAMAT MENYINGGAH..heheheh

Tuesday, 19 July 2011

Most Amazing Skyscrapper In The World - TERBAEK

La Burj Khalifa Tower avec une hauteur maximale de 828 m se trouvant à Dubai
The Burj Khalifa tower with a maximum height of 828 m located in Dubai
D'une hauteur de 508 m, la Taipei 101 tower à Taiwan est le second gratte-ciel le plus haut du monde
At a height of 508 m, the Taipei 101 tower in Taiwan is the second skyscraper world's tallest
En 3ème position avec 492m de hauteur, le Shanghai World Financial Centre en Chine
In 3rd position with a height of 492m, the Shanghai World Financial Center in China
Viennent ensuite les Petronas Towers en Malaisie à 452 m chacune.
Then there are the Petronas Towers in Kuala Lumpur in Malaysia to 452 m each.
En 5ème position à Chicago (Etats-Unis) la Willis Tower comptant 442 m de hauteur de toit et atteignant meme 527,3 m grâce à ses antennes.
In 5th position in Chicago (USA) Tower of Willis has 442 m height roof and even reaching 527.3 m with its antennae.
En position 6 la Jin Mao Tower à Shangai en Chine avec un total de 420.5 m comprenant l'antenne.
In position 6 the Jin Mao Tower in Shanghai in China with a total of 420.5 m with the antenna.
Le Two International Finance Center ou IFC à Hong Kong totalise 415,8 m.
The Two International Finance Center, or IFC in Hong Kong totaled 415.8 m.
A la 8ème place avec ses 356.9 m et atteignant meme 423.4 m avec son antenne Le Trump International Hotel and Tower à Chicago.
At the 8th place with 356.9 m and 423.4 m reaching even with its antenna The Trump International Hotel and Tower in Chicago.
Le Citic Plaza culmine à 321.9 m et 391.1 m grâce à son antenne se situant à Guangzhou (Canton), en Chine.
The Citic Plaza rises to 321.9 m and 391.1 m with its antenna located in Guangzhou (Canton), China.
A la 10 ème place, Le Shun Hing Square situé à Shenzhen, en Chine avec 384 m antenne comprise.
At the 10 th place, the Shun Hing Square located in Shenzhen, China with 384 m including antenna.
All other rides after this classification also reached impressive heights, this is the case for example of the very iconic Empire State Building here made famous by many movies including King Kong, Spiderman etc …:
à la 11 ème place tout de meme avec 381 m sans antenne et 488,7 m en comptant celle-ci! (Empire State Building à New York)
at the 11 th place all the same with 381 m without antenna and 488.7 m including this one! (Empire State Building in New York)
An indication, the 100th tallest building in the world The IDS Center in Minneapolis reached 241.4 m and 270.1 m including antenna!
Effeil Tower in Paris, which is not a skyscraper reaches a total antenna height of 324 meters.
How long will own Burj Khalifa Does the world record? Several skyscrapers are already underway in the world with pharaonic scale projects such as the Shanghai Center in the town of that name in China and flirt around 632 meters. Or the Freedom Tower in New York at the same place or stood the infamous World Trade Center. Freedom Tower to reach 541.3 million through its antenna (the two ancient towers at the World Trade Center amounted to 526.3 m (north tower antenna) and 110 floors each).
Les twins Towers du World Trade Center dans le quartier d'affaire de Manhattan à New York.
The Twin Towers of the World Trade Center in the business district of Manhattan in New York.

Labels

  • (1)