A Word and Thought from the person who love "talk" this is what am my... FareezVanfillers of "words" and "thought" Smile Lovers Its Me

Tuesday, 28 February 2012

Travel Around Selangor (2) - Expedisi Mendaki bukit Di Broga Hills

Assalammualaikum...macam mane hujung minggu korunk?mesti besh kan..huhuhuhuhuuu

bagi aku hujung minggu lepas boleh dikatakan besh jugak lah..aku g mendaki bukit kat Broga Hills with few of my frenz, rata2 aku tanye kat kawan2 diorang kurang familiar ngan perkataan Broga Hills kompom2 diorang xtau kat mane..so aku bawak depa2 pergi itu Broga Hills..hehehhe.

Broga Hills tu x familiar bagi aku maybe sebab die just untuk sape2 yg gemar mendaki2 gitu, dia terletak kat area Semenyih sempadan Selangor denagn Negeri Sembilan kat Daerah Hulu Langat, kalau dari Shah Alam kira2 dalam 1 jam perjalanan gitu lah.

Tempat ni kalo nak wat riadah memang seronok, bagi keluar peluh gitu..heheheh tapi jangan datang lambat sangat sebab dalam pukol 10 camgitu dah panas dah..so kurang besh lah nak mendaki kan...heheheheheh..
sebaik2 datang time jam 7 macam tu..segar udara die..memang nyaman, lagi poon time tu memang kurang panans lagi..so nak mendaki pon seronok..heheheh. ok lah ni nak tunjuk sket gamba yg sempat di snap mase kat Broga Hills.









lepas2 je selesai mendaki, perot pon apa lagi kompom lah tersangat lafar kan..heheheh kami pn singgah lah jap kat Wong Solo cawangan yg kat Kajang ni...die nye makanan boleh tahan lah sedap jugak...yg paling terbaek die nye sambal...pergh...memang sedap rase macam nak bawak balek je..hahahhahah.


sekian.

Fareezvanfillers dikala jam2 hendak pulang disamping boss Busy..heheheh

0 comments:

Labels

  • (1)