A Word and Thought from the person who love "talk" this is what am my... FareezVanfillers of "words" and "thought" Smile Lovers Its Me

Saturday, 3 November 2012

Belajar + Part-time Job

Assalammualaikum.... rase dah lame giler beb aku x update blog, bukan blog je, mukabuku pon jarang update huhuhu, tetibe malam ni rase nak menekan2 papan kekunci ni..

kerja sambil belajar, adakah relevant bagi anda? bagi aku kerja sambil belajar ade baek dan tidak nye, dan bagi aku aku kerja sambil belajar adelah satu pengalaman yg seronok, aku antara orang yg kerja sambil belajar, nak buat macam mane aku x amek ptptn, jpa pon xde rezeki, jadi decide kerja sambil belajar, nak kate aku ni pandai xlah sangat, tapi adelah siket...huhuhuh..berkat dan usaha dan guna akal yg Allah beri dengan elok..dapat lah aku survive dengan kerja sambil belajar sampai sekarang.aku pon belajar kat UiTM Puncak Alam je..xlah hebat cam bebudak yg kat U yg gah gah...tapi UiTM tetap di hati (tetibe)..yg buruk(xlah burok sangat) nye keje part-time ni, bila xdapat nak bersama2 rakan yg laen buat study group, dan yg paling burok bile x dapat manage time....rase pasal manage time ni bnyak sangat dah kite dengar, bukan tok yg bkrja je, tapi yg xkerja pon susah nak manage time..huhuhuh tapi yg besh nye bila gaji je ade extra duit nak disimpan dan dibelanja..hahahah yuran UiTM pon berpatutan, lagi aku dok ngan family..huhuhu belanja pon kurang lah...tapi yg penteng xkesah lah kerja ke x kerja ke...jangan lupa focus pada setiap benda yg dibuat, dan jgan tangguh2 kerja, kalo yakin boleh siap cepat dan terbaek xpe..huhuhuh moga segalanya diberkati oleh Allah...Assalammualaikum.



p/s
fareezvanfillers disaat cuti medterm dah nak abis.

Labels

  • (1)