A Word and Thought from the person who love "talk" this is what am my... FareezVanfillers of "words" and "thought" Smile Lovers Its Me

Thursday, 28 June 2018

Salam Eidul Fitri - Indahnya Raya Bersama Keluarga Tercinta

              Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin


"Meriahnya Raya Dapat Dirasa"

"Juadah Dijamu Menambat Selera"

"Marilah lah kita Bersama sama"

"Pulang ke Desa Bertemu Keluarga"




Raya Raya Raya ! Tahun ni berapa budget uolls ye untuk berhari raya? Biasalah bile sebut hari raya ni memang banyak nak pakai duit. Nak beli baju raya anak, isteri, suami.. kueh raya lagi..kasut raye pun tak lupa jugak uolls.. untuk mak ayah..adik-adik pun nak juga baju raya.. Kena la tukar baju raya every year, if tak rase tak raye pulak nanti.. heee.. Nak beli baju raya pun nak cari yang murah pun susah dapat.. kalau ade pun design yang so-so jer.. kita mestilah nak bergaya kan uolls al maklumlah raya nama pun setahun sekali … kene la belanja lebih skit kan .. nak selfie lagi pagi raya.. mesti uolls nak gempak satu badan baju and kasut raya yang hot-hot gitteww..

Oppsss tak kire lagi belanja raye lain uolls.. nak beli langsir baru, sofa baru, kueh and kek raye.. nak servis keta lagi nak balik kampung atau yang bujang tu nak beli tiket bas lagi nak balik raya  .. banyak tu uolls.. hotel pulak? Jangan lupa book nanti x muat rumah mak ayah kat kampung tu klu adik beradik semua balik raya serentak tahun ni.. huhuhuhu

Memang dah expect raya season ni mesti banyak duit nak dibelanjakan .. yang masalah dengan bonus tahun ni kene potong lagi pening uolls nak beraya .. Yang mana ayah dan mak yang dah janji nak beraya sakan ngan anak tahun ni.. stanby la ye pengaliran duit tu.. heee

Tak pe jangan risau sebab banyak cara iolls boleh share cara-cara nak jimat raya .. hee

Mula-mula uolls list out dulu ape keperluan raya tahun ni yang uolls nak beli.. after list out uolls pilih la mane yang lebih penting nak kene beli dan list out kedai mane yang murah .. uolls pun bole buat survey dulu mane baju kurung or baju melayu murah .. banyak uolls .. Jalan Tar , Shah Alam, Bangi … banyak la uolls bole survey .. 


Dah abis survey semua kedai, uolls siap-siap asingkan duit .. list out baju yang paling murah and tempat mana nak pergi beli .. dah confirm, duit yang dah diasingkan bolehlah digunakan untuk membeli barang keperluan tersebut .. bawak cukup-cukup tau untuk make sure uolls x overspent .. maklumlah bulan-bulan puasa ni semua nak dibelinya .. mmg teroverspent nanti

Lepas dah beli baju dan keperluan raya .. dah tak sabar pulak nak balik kampung kan uolls .. Balik Kampung .. Balik Kampung .. ! Tapi untuk yang nak balik kampung jauh tu macam  Kelantan, Terengganu memang letih uolls puasa-puasa ni kalau drive .. panas lagi .. traffic jem tu memang dah pasti .. mengantok lagi sangat bahaya driving uolls .. 


Untuk pilihan yang sangat bijak dan sangat menjimatkan masa dan tenaga .. iolls recommend uolls balik kampung naik flight .. ok x? Banyak sangat kalau uolls tengok iklan kat social media airlines company ni sibuk buat promotion balik kampung .. Nak tiket murah lagi apa kata uolls book dengan Traveloka .. untuk Raya 2018 ni bolehlah uolls book tiket kat website Traveloka sebab harga tiket mmg murah uolls ..

Masa untuk promotion terhad ye..so jangan tunggu lagi ye ..cepat-cepat booking tau nanti terlepas ..

First, uolls pergi kat google search cari website Traveloka .. dekat website Traveloka tu dah boleh nampak gambar-gambar promotion raya untuk flight dan juga hotel..  best kan .. Ade promotion 10% untuk tiket flight dan uolls boleh book macam biasa pilih negeri yang nak pergi dan date sekali ye .. masa payment nanti jangan lupa masukkan code RAYADOM untuk domestic flight or RAYAINTL  untuk International flight .. booking time 6 hingga 13 Jun je ye .. cepat-cepat jangan tunggu lagi ..

Hotel pun ada promotion.. tapi uolls kene book dekat apps je sebab valid untuk apps booking promotion .. Uolls boleh book seperti biasa just pilih hotel and date check in and check out .. time nak buat payment tu don’t forget ye masukkan promo code RAYAHOTEL untuk dapatkan 15% hotel diskaun ..

Sangat jimat kan uolls .. tiket murah ..bilik hotel pun murah ..memang sangat berbaloi booking dengan Traveloka terutama musim-musim raya yang banyak nak pakai duit ni .. Jangan tunggu lagi ye .. Jom Traveloka !

0 comments:

Labels

  • (1)