A Word and Thought from the person who love "talk" this is what am my... FareezVanfillers of "words" and "thought" Smile Lovers Its Me

Sunday, 23 September 2018

Farm In The City Petting Zoo yang Memang Awesome Untuk Seisi Keluarga

Assalammualaikum dan salam sejahtera abang2 kakak dan adik2 semua...

Cuti Malaysia yang lepas abang berkesempatan pergi ke satu tempat yang memang awesome  sangat2 untuk  seisi keluarga. FARM IN THE CITY.

Farm In The City tempat apa tu?

Farm In The City (FITC) - Merupakan Petting Zoo dimana lari dari kebiasaan zoo dimana kita dibenarkan setuh sambil boleh memberi makan secara dekat...perghh memang awesome seronok betul.


KBBA Blogger Days Out di Farm In The City

Hari ni memang awesome sebab boleh jumpa ramai bloggers KBBA, masing2 dgn family semua nampak seronok, aktiviti yg sangat bagus dan tarikh yg sesuai bersempena cuti hari Malaysia 16 September.

mmg sangat meriah dgn kehadiran bloggers KBBA yg sangat awesome...


Apa yang ada di Farm In The City?

Terdapat berbagai jenis haiwan di sini dimana amat sesuai bagi anak2 mengenalinya secara lebih dekat, itulah keistimewaan FITC supaya anak2 lebih kenal haiwan secara peribadi.

boleh bagi makan kura2 yg antara terbesar kat situ...tapi hati2 ya.

rusa kat sini memang jinak2, lagi2 kalau kita bawak makan yg diberikan disitu...mmg awesome

sejenis unggas yg mmg cantik dan jinak

ayam kampung biasa pun ada...ttbe teringat dulu2 kat rumah ada bela ayam...mmg seronok

Landak pun ada..mmg comel


I like to move it move it pun ada..

Boleh naik Pony untuk anak2 kita yg comel2 tu

Pelbagai jenis burung pun ada tau..

Bagi siapa yg nak tgok Alpaca pun ada..kemain kat kandang dia ni ada satu kipas yg besar khas untuk mereka...kekwat..hahah

Berapa harga nak masuk FITC ni!

Harga untuk masuk FITC ni memang berpatutan dan boleh dikatakan murah, berikut adalah senarai harga bagi dewasa dan kanak2.


abang sarankan kalau bercadang nak ke FITC ni sebaiknya datang awal..sebab kita boleh parking betul2 depan pintu masuk FITC, dan boleh waze alamat dibawah untuk ke lokasi.


Lepas dah puas main2 dgn semua haiwan2 yg comel2 tu jgn lupa ambik sijil dari FITC yg sangat cute ni tau sebelum balik.


Kesimpulan disini memang abang sarankan datang bawak bersama anak2 sebab memang seronok dan puas hati..FITC memang awesome abang bagi 5 🌟...

Untuk maklumat lebih detail sayang2 semua boleh usha2 kat FB Farm In The City, IG @FarmInTheCity dan juga laman web mereka https://www.farminthecity.my



Labels

  • (1)