A Word and Thought from the person who love "talk" this is what am my... FareezVanfillers of "words" and "thought" Smile Lovers Its Me

Saturday, 25 May 2019

8 Tempat Awesome Wajib Lawat Di Negeri Sembilan

Assalammualaikum dan Salam Ramadhan...


Bila cakap pasal Negeri Sembilan je mesti terus terlintas masak lomak cili api kan, tapi sebenarnya banyak wei tempat menarik kat Nismilan ni... awesome sungguh


Baru² ni abang ada terlibat dalam program bersama pihak Tourism Malaysia Negeri Sembilan dan Tourism Malaysia Sentral untuk mempromosikan tempat² menarik di Negeri Sembilan sempena Tourism Malaysia Travel Mart @ Negeri Sembilan 2019.


Pada lawatan kali ini abang dibawa ke tempat² menarik di sekitar Nilai, Lukut, Port Dickson dan Seremban, sebenarnya banyak lagi tempat menarik ada di Nismilan ni tapi buat kali ni abang senaraikan tempat² menarik yang ada disini.


Memang seronok sakan bergambar untuk lawatan kali ni... awesome sungguh wei.


1. The Adventures Web, Aeon Mall Nilai

Seriously tempat ni memang betul² best bawak anak² untuk belajar sambil bermain, korang boleh terokai ilmu sains, main kejar² dengan Dinosaur, masuk Monster house...seronok sangat.

Nantikan promosi yang menarik dari pihak The Adventures Web.

Tiket untuk kesemua ini cuma RM49 sahaja, boleh bermain sampai puas.


2. Eagle Ranch Resort, Port Dickson

Mula² sampai je aku dah rasa macam berada kat luar negara, sebab tempat ni memang unik dan sangat menarik

Hotel yang bertemakan 'Cowboy' dan Red Indians, menurut pemilik tempat ni beliau sangat minat filem cowboy sewaktu kecil dan bercita cita ingin wujudkan satu tempat yang lain dari lain. Maka wujudlah Eagel Ranch.

Eagle Ranch tempat yang sangat sesuai untuk syarikat² untuk buat Team Building. Kawasan yang luas dengan pelbagai aktiviti seperti Go Kart, Paintball, Memanah dan macam2 lagi..kalau nak rehat² sama keluarga lagi seronok.

Untuk info lanjut boleh klik di bawah.

Web:  Eagle Ranch Resort 


3. Wild West Cowboy, Alive 3D Art Gallery, Lukut

Terletak di Bandar SEGAR, 25 Min dari Seremban dan 10 Min dari Port Dickson.

Indoor Theme park yang sangat menarik dimana terdapat 5D cinema diamana korang boleh rasa seperti sebenar, dari segi pergerakan, kesan khas dan getaran, dan air. 

Tayangan mengikut jadual untuk setiap jenis filem, dan pada masa tu kami ditayangkan filem rollercoaster...fuhhh memang seakan real wei...merenang bulu roma.

Aktiviti lain yg terdapat disini seperti Awake Escape (Dinosaur), Awake Thrill (Snow white, Mummy Awake, Rumah Hantu dan Galaksi).

Kalau dah penat dan lapar, korang boleh makan di restoran cowboy mereka, ada jugak kedai jual cenderahati sebagai kenangan.

Info Lanjut

Web : Segar City


4. Muzium Tentera, Port Dickson


Satu tempat yang bagus untuk kita dalami lebih lanjut pasal sejarah Malaysia, terutama sejarah perang di Malaysia.

Memang kagum dengan cara mereka selia muzium ni..sangat best banyak kenderaan peranv yg masih cantik... awesome sungguh wei, ni baru best nak bawak anak² lawat muzium tak bosasn langsung.

Masuk percuma dan dibuka setiap hari...tempat wajib yg korang kena datang.


Info Lanjut

Web : Army Museum


5. Lexus Hibiscus, Port Dickson

Untuk lawatan kali ini, kami bermalam di Hotel Lexis Hibiscus. Setiap bilik dilengkapi dengan kolam renang so kalau korang nak berendam malam² pun xde hal lah.

Bilik kami pada malam tu ialah Executive Pool Vila, bilik dengan 2 katil Queen, memang luas dan selesa sangat sesuia untuk seisi keluarga.

sebuah Hotel yang sangat selesa, pilihan makanan yang sangat banyak memang puas hati, bagi mereka yang inginkan ketenangan dan selesa di Lexis Hibiscus memang pilihan Yang terbaik.

Info Lanjut

Web: Lexis Hibiscus


6. Dickson Dragon Cruise @ Lexis Hibiscus

Untuk mereka yang inginkan pengalaman menaiki kapal cruise, di Dickson Dragon Cruise memang sesuai.

Korang akan dibawa bersiar siar menaiki cruise di sekitar Lexis Hibiscus Port Dickson, sambil itu korang juga boleh karaoke dan lepak² sambil hirup udara laut.

Sayangnya pada waktu itu kami tiba waktu malam, dimana activity untuk mandi diatas jaring tidak available pada ketika itu, walaubagaimanapun ianya satu pengalaman yang sangat seronok, korang wajib cuba, memang awesome.

Info Lanjut

Facebook: Dickson Dragon


7. Pusat Ikan Hiasan, Port Dickson

Sekarang korang boleh saja pergi ke Port Dickson untuk lihat sendiri Penyu, kerana di sini terdapatnya penyu dan ikan2 hiasan yang sangat cantik.

Masuk adalah percuma, memang tempat yang sangat sesuai untuk bawak anak² kenal hidupan laut terutamanya Penyu. 

Info Lanjut

Facebook: Pusat Ikan Hiasan PD


8. Heritage Walk @ Seremban

Untuk penutup lawatan kali ini, kami dibawa untuk jelajah tempat Heritage di Negeri Sembilan @ Heritage Walk.

Heritage Walk@ Negeri Sembilan merupakan produl terbaru di Seremban. Bertujuan untuk memperkenalkan bagunan tinggalan sejarah kepada para pelancong.

Kami sempat untuk melalui Bagunan BSN, Bangunan Sains (Balai Bomba Lama), Masjid Jamek Seremban, Bangunan Penasihat Undang², Lit Seng Gong Temple, dan Balai Polis Lama Seremban.

Satu initiatif yang memang patut dipuji, dimana mengingatkan kita kepada sejarah di Negeri Sembilan. Syabas buat Majlis Perbandaran Seremban atas usaha yang sangat bagus ini.

Info Lanjut

Boleh Hubungi : +606 660 2626


Harap dengan perkongsian saya ini dapat membantu korang² yang ingin melawat ke Nismilan.

0 comments:

Post a Comment

Labels

  • (1)