A Word and Thought from the person who love "talk" this is what am my... FareezVanfillers of "words" and "thought" Smile Lovers Its Me

Friday, 4 October 2019

Finesse D Pro! Nyah Toksin dalam Badan Dan Kurus Secara Sihat

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera

Malaysia merupakan syurga makanan buat pencinta dan kaki makan dan aku salah seoarang nya.




Kemana saja aku pergi mesti nak cuba makanan tempatan yang best kat situ, lagi² kalau yang tengah tular.



Baru² aku pergi jalan² makan angin ke Pulau Pinang tempat paling terbaik bagi kaki makan macam aku.

Memang tak lah kan nak berdiet bagai kalau ke sana, pulun habis semua jenis makanan yang sedap² aku makan.

Cuma......satu je masalah aku bila time3 macam ni...SEMBELIT dan sukar untuk buang air besar (berak) walaupun setiap hari aku "melabur"

Tapi kini masalah itu semuanya sudah tiada lagi sebab aku ada amalkan Finesse D'Pro ....kan dah makan banyak mestilah nak kena buang kan...nak simpan lama² buat apa 🤣🤣🤣



Didatangkan dalam bentuk sachets individu yang mudah untuk korang bancuh...tambahan pulak korang akan dapat percuma shaker (stok terhad) hmmm lagi mudah lah nak bancuh..




Cara Pengambilan

Sangat Mudah cuma bancuhkan satu sachets bersama 200ml air sejuk, goncang² dan minum.

Boleh diambil sebelum tidur mahupun pada waktu pagi selepas sarapan

Pastikan jugak korang minum air 8 gelas sehari.


Bertujuan untuk membuang toksin dalam badan secara semula jadi dimana pagi² korang akan membuang secara puasnya...(ini serius) memang best.



Diperbuat dari sumber buah buahan, rasanya sah rasa buah....😋😋😋 sedap. Finesse
D'Pro sangat berkualiti tinggi, dihasilkan menggunakan bahan yang berada dalam rating tertinggi di pasaran USA.

Gabungan bahan Green Coffee , Garcinia Gambogia dan Mango Africa mampu memberi kesan yang lebih cepat dan tahap maksimum.



Buah Garcinia Gambogia


Tapi yang paling penting korang kena lah jugak bersenam bukan hanya harapkan dari produk semata, kena ada usaha baru puas hati nampak kesan tambahan korang pun sihat dan aktif.




Finesse D'Pro juga tiada bahan pengawet dan sesuai untuk mereka yang ada penyakit seperti Tyroid, cyst, darah tinggi, kencing manis, fibroid atau mana-mana penyakit yang serius.



Ia telah terbukti keberkesanannya untuk membantu memberi kelegaan yang selamat tanpa kesan sampingan.


Bagi aku produk ni sangat bagus untuk membersihkan usus kita disamping membuang toksin dalam badan.

Bab kurus tu korang kena lah sentiasa amalkan pemakanan sihat dan rajin bersenam + minum Finesse D'Pro untuk memperkukuhkan lagi hasil.


Untuk ketahui lebih lanjut lagi berkenaan Finesse D' Pro ni korang boleh rujuk platform social media mereka.


Facebook: Finesse D'Pro
Instagram: @finesseprohq
WhatsApp: +60102676562

Thursday, 3 October 2019

ZV Beauty Collection, Set Make-up Wajib untuk Si Dia

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera


Make up dan perempuan memang macam Upin dan Ipin tak boleh dipisahkan. 

Lagi² kalau dah jumpa set make-up yang sangat puas hati. Memang tak kan cari lain lah.

Baru² ni aku ada hadiahkan si Dia set make-up dari ZV Beauty Collection sebab aku jarang nampak dia bersolek, yelah jumpa pun jarang²🙈🙈🙈 .


Awal² lagi dah kena berdas² soalan kenapa bagi set make-up...hahahah 
agak dah komfem kena punya... tapi dsh biasa so Kita pun layan jelah.


Selang beberapa hari dia cakap dia suka dgn set make up ZV Beauty Collection sebab tahan lama dan mudah dicuci...yang aku bagi...🥰🥰 seronok feeling dia lain macam..🥰🥰

Set make up ZV Beauty Collection yang aku bagi tu terdiri dari Treatment Foundation, Face Base Primer, Loose Powder, dan Eyeshadow.





Yang bestnya make dari ZV Beauty Collection ni korang boleh pilih based on warna kulit korang dari Dark Tone, Light dan Medium.




Kat bawah ni aku bagi perincian untuk set ZV Beauty Collection yang aku bagi kat si Dia tu.



Face Base Make Up Primer
  • Diformulasikan dari minyak Argan dan Minya Marula berfungsi melindungi kulit dengan memisahkan antara kulit muka dan makeup
  • Menjadi wajah segar dan berseri sepanjang masa
  • Dilindumgi dari Radikal² bebas
  • Bagus bagi yang mempunyai masalah Jerawat dan Pigmentasi 



Foundation

  • Diformulasikan dari miyak Argan dan Marula dan diperkuatkan dengan tambahan Vitamin C dan E yang bertujuan untuk mencerahkan wajah.
  • Dilengkapi dengan SPF35 bertujuan melindungi wajah dari sinaran UV.
  • Melawan masalah oxidation dan menjadikan wajah sentiasa berseri
  • Dilindungi dari Radikal² bebas


Loose Powder

  • Diformulasikan dari Minyak Argan dan Marula diperkuatkan dengan Vitamin C.
  • Menyembunyikan kedutan dan Pori di wajah.
  • Menampakkan wajah kelihatan Semula Jadi.
  • Bersaiz poket yang mudah dibawa kemana saja.


Eyeshadow

  • Mengandungi 4 warna senula jadi yang berpingmen tinggi didalam satu bekas yang mudah dibawa kemana saja.
  • Mudah untuk dipadankan dengan warna kulit wajah


Korang boleh dapatkan produk ZV Beauty Collection di Watson dan di Laman Facebook mereka dengan harga seprti berikut.



Untuk info lanjut korang boleh rujuk Laman sesawang dan Social Media mereka



WhatsApp: +601128703549





Wednesday, 2 October 2019

Mudah sungguh Terbang Bersama Firefly Airlines


Assalammualaikum dan Salam Sejahtera


Baru² ni aku dan geng² blogger pergi jalan² makan angin ke Pulau Pinang.

Malas nak drive punya pasal, dengan keadaan jerebu yang waktu tu agak tinggi dan kurang sihat, jadi kami terbang bersama Firefly Airlines.




Berlepas dari Lapangan Terbang Sultan Abdul Aziz Shah, Subang, dari proses check in sampai lah menaiki pesawat, semuanya mudah mcm ABC.





Jadual penerbangan jam 10pagi, jadi ada masa untuk kami bersarapan di situ, yang paling best kat Subang Airport ni ialah mcm² kedai makan ada kat sini, KFC ada, dan mamak pun ada...






Jadi pagi tu kami sarapan di Mamak sebab nak makan Meehun goreng .hahah typical Malaysian kan...mesti nak sarapan berat.


Tempat menunggu pun selesa dan luas, tandas bersih, rasa selesa sangat kat Suabang Airport ni.





Pagi tu jadual penerbangan tepat seperti dalam jadual, Flight FY1426 Jam 10 pagi sharp kami naik.




masa penerbangan dalam satu jam, tapi langsung tak rasa bosan sebab dalam kapal terbang Firefly ada sediakan Majalah dan catalog merchandise dorang yang lawa² jadi boleh lah baca² sambil tunggu landing dan mana tau ada yg berkenan boleh beli terus.






Lagi satu yang best nya, bagi yang x senpat sarapan jangan risau Firefly sediakan Juice dan kek untuk alas perut, boleh lah tahan sementara tunggu mendarat.




Tepat Jam 11.00 kami selamat mendarat di Lapangan Terbang Antarabangsa Pulau Pinang, satu jam tak terasa langsung sebab penerbangan lancar dan tidak bosan sebab ada majalah.






So far memang seronok terbang dengan Firefly Airlines dari awal sampai mendarat semuanya lancar.

Labels

  • (1)
  • (1)