Fareez Van Fillers

A Word and Thought from the person who love "talk" this is what am my... FareezVanfillers of "words" and "thought" Smile Lovers Its Me

Wednesday, 5 December 2018

Sedapnya Surya Chlorophyll, Superfood bagi yang benci sayuran.

Hai allzz Assalammualaikum dan Salam Sejahtera...harap semua baik² saja ya..


Kali ni abang nak cerita skit pasal Surya Chlorophyll ni, yelah zaman sekarang ni kan bukan budak² je yang liat nak makan sayur, kita yang dewasa ni pun kadang² tak makan sayur...ish² tak cukup nutrisi dalam badan.

Surya Chlorophyll ni merupakan makanan tambahan (superfood) dan Nutrisi tambahan untuk mereka yang tak suka makan sayur, rasanya yang sangat sedap, budak² pun suka. 

Dengan pengambilan 25ml saja bersamaan 4.7kg bayam...wooow banyak tu, nak suruh anak makan bayam 4.7kg..memang tidak lah jawabnya dia nak makan jangan kata anak, kiya yg dewasa ni pun belum tentu mampu..hahahah

Jadinya memang sesuai sangat untuk anak² dan orang dewasa yg xsuka makan sayur tu


Yelah kan, kadang² puas mak ayah jadi chef masak sayur cantik² untuk anak makan, last² jadi tatapan je, lagi² kalau sayur daun hijau.

Sebenarnya Surya Chlorophyll ni banyak khasiatnya seperti yg tertulis didalam gambar kat bawah.

Bagi memperoleh manfaat yang bagus untuk badan kita, pastikan kita jaga pemakanan dengan makan makanan yang seimbang dan lengkap Nutirisi, tambahan lagi dengan pengambilan Surya Chlorophyll ni..memang Awesome.


Bagi mereka yang ingin mendapatkan produk superfood ini, boleh didapati di Watson seluruh Malaysia..

abang minum yang flavor lychee, rasanya sangat sedap, boleh juga cuba flavor peach, manfaat tetap sama.


Untuk mendapatkan info lebih lanjut berkaitan produk² keluaran Surya boleh lah lawat platform social media mereka seperti berikut.

Instagram

Facebook


Saturday, 3 November 2018

Detox menjadi mudah dengan....

.....sebut detox je mesti ingat air lemon, memang sedap tapi nak buat tu leceh sikit...nampak sangat malas nak buat....

Tapi sekarang nak detox badan...ehemmmm senang sangat dah sejak adanya Waist Line Fibre dari BioXcellent ni...

Produk ni bagus untuk mereka yg nak kempiskan perut dan pinggang, bagi sistem penghadaman lancar (senang nak buang air besar), boleh nyah toksin dalam badan juga dan dan dan...boleh jadikan kulit lebih cerah...sebab bahan yg terkandung dalam produk ni mampu menghalang daripada pembentukan melanin yg jadi punca kulit gelap....wooow makin cerah lah abang lepas ni.... awesome wei...

Nak cerita sikit lah...dia punya rasa memang sedap rasa buah buahan tu ketara sangat, belum bancuh dah terpikat degan aroma dari dalam balang lagi...perghh harum bau buah tu..sedap wei...sebab bahan utama nya ternyata ada extrak buah seperti...

Ekstrak jus epal, Ekstrak Campuran Sayur Dan Buah, Ekstrak Jus Nenas, Ekstrak Timun, Ekstrak Bayam, Ekstrak Jus Lemon, Ekstrak Jus Betik, Ekstrak Lobak Merah, Ekstrak Jus Mangga, Trikalsium FFosfa Asid Sitrik, Maltodekstrin,  Fructose.


seriously memang sedap.....

Cara Pengambilan sangat mudah hanya dengan campurkan 1 scoop (20gm) ke dalam 200/250 ml air suam mahupun sejuk ikut selera anda, bagi saya air sejuk lagi sedap..heheheh. Goncang sebati pastikan larut sepenuhnya dan boleh terus minum.

Tips penting, pastikan anda minum air secukupnya dalam 2-3 liter untuk kesan yg terbaik. Waktu paling sesuai minum produk ni pada waktu malam masa nak tidur kerana time ni daya serapan sangat bagus.

Untuk info lanjut atau pembelian, boleh ke 

https://www.bioxcellent.com . Jangan lupa follow Facebook dan Instagram BioXcellent untuk makuman promosi mahupun produk baru.

Facebook : BioXcellent

Instagram : BioXcellent



Sunday, 23 September 2018

Farm In The City Petting Zoo yang Memang Awesome Untuk Seisi Keluarga

Assalammualaikum dan salam sejahtera abang2 kakak dan adik2 semua...

Cuti Malaysia yang lepas abang berkesempatan pergi ke satu tempat yang memang awesome  sangat2 untuk  seisi keluarga. FARM IN THE CITY.

Farm In The City tempat apa tu?

Farm In The City (FITC) - Merupakan Petting Zoo dimana lari dari kebiasaan zoo dimana kita dibenarkan setuh sambil boleh memberi makan secara dekat...perghh memang awesome seronok betul.


KBBA Blogger Days Out di Farm In The City

Hari ni memang awesome sebab boleh jumpa ramai bloggers KBBA, masing2 dgn family semua nampak seronok, aktiviti yg sangat bagus dan tarikh yg sesuai bersempena cuti hari Malaysia 16 September.

mmg sangat meriah dgn kehadiran bloggers KBBA yg sangat awesome...


Apa yang ada di Farm In The City?

Terdapat berbagai jenis haiwan di sini dimana amat sesuai bagi anak2 mengenalinya secara lebih dekat, itulah keistimewaan FITC supaya anak2 lebih kenal haiwan secara peribadi.

boleh bagi makan kura2 yg antara terbesar kat situ...tapi hati2 ya.

rusa kat sini memang jinak2, lagi2 kalau kita bawak makan yg diberikan disitu...mmg awesome

sejenis unggas yg mmg cantik dan jinak

ayam kampung biasa pun ada...ttbe teringat dulu2 kat rumah ada bela ayam...mmg seronok

Landak pun ada..mmg comel


I like to move it move it pun ada..

Boleh naik Pony untuk anak2 kita yg comel2 tu

Pelbagai jenis burung pun ada tau..

Bagi siapa yg nak tgok Alpaca pun ada..kemain kat kandang dia ni ada satu kipas yg besar khas untuk mereka...kekwat..hahah

Berapa harga nak masuk FITC ni!

Harga untuk masuk FITC ni memang berpatutan dan boleh dikatakan murah, berikut adalah senarai harga bagi dewasa dan kanak2.


abang sarankan kalau bercadang nak ke FITC ni sebaiknya datang awal..sebab kita boleh parking betul2 depan pintu masuk FITC, dan boleh waze alamat dibawah untuk ke lokasi.


Lepas dah puas main2 dgn semua haiwan2 yg comel2 tu jgn lupa ambik sijil dari FITC yg sangat cute ni tau sebelum balik.


Kesimpulan disini memang abang sarankan datang bawak bersama anak2 sebab memang seronok dan puas hati..FITC memang awesome abang bagi 5 🌟...

Untuk maklumat lebih detail sayang2 semua boleh usha2 kat FB Farm In The City, IG @FarmInTheCity dan juga laman web mereka https://www.farminthecity.my



Labels

  • (1)