Fareez Van Fillers

A Word and Thought from the person who love "talk" this is what am my... FareezVanfillers of "words" and "thought" Smile Lovers Its Me

Thursday, 28 June 2018

Salam Eidul Fitri - Indahnya Raya Bersama Keluarga Tercinta

              Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin


"Meriahnya Raya Dapat Dirasa"

"Juadah Dijamu Menambat Selera"

"Marilah lah kita Bersama sama"

"Pulang ke Desa Bertemu Keluarga"




Raya Raya Raya ! Tahun ni berapa budget uolls ye untuk berhari raya? Biasalah bile sebut hari raya ni memang banyak nak pakai duit. Nak beli baju raya anak, isteri, suami.. kueh raya lagi..kasut raye pun tak lupa jugak uolls.. untuk mak ayah..adik-adik pun nak juga baju raya.. Kena la tukar baju raya every year, if tak rase tak raye pulak nanti.. heee.. Nak beli baju raya pun nak cari yang murah pun susah dapat.. kalau ade pun design yang so-so jer.. kita mestilah nak bergaya kan uolls al maklumlah raya nama pun setahun sekali … kene la belanja lebih skit kan .. nak selfie lagi pagi raya.. mesti uolls nak gempak satu badan baju and kasut raya yang hot-hot gitteww..

Oppsss tak kire lagi belanja raye lain uolls.. nak beli langsir baru, sofa baru, kueh and kek raye.. nak servis keta lagi nak balik kampung atau yang bujang tu nak beli tiket bas lagi nak balik raya  .. banyak tu uolls.. hotel pulak? Jangan lupa book nanti x muat rumah mak ayah kat kampung tu klu adik beradik semua balik raya serentak tahun ni.. huhuhuhu

Memang dah expect raya season ni mesti banyak duit nak dibelanjakan .. yang masalah dengan bonus tahun ni kene potong lagi pening uolls nak beraya .. Yang mana ayah dan mak yang dah janji nak beraya sakan ngan anak tahun ni.. stanby la ye pengaliran duit tu.. heee

Tak pe jangan risau sebab banyak cara iolls boleh share cara-cara nak jimat raya .. hee

Mula-mula uolls list out dulu ape keperluan raya tahun ni yang uolls nak beli.. after list out uolls pilih la mane yang lebih penting nak kene beli dan list out kedai mane yang murah .. uolls pun bole buat survey dulu mane baju kurung or baju melayu murah .. banyak uolls .. Jalan Tar , Shah Alam, Bangi … banyak la uolls bole survey .. 


Dah abis survey semua kedai, uolls siap-siap asingkan duit .. list out baju yang paling murah and tempat mana nak pergi beli .. dah confirm, duit yang dah diasingkan bolehlah digunakan untuk membeli barang keperluan tersebut .. bawak cukup-cukup tau untuk make sure uolls x overspent .. maklumlah bulan-bulan puasa ni semua nak dibelinya .. mmg teroverspent nanti

Lepas dah beli baju dan keperluan raya .. dah tak sabar pulak nak balik kampung kan uolls .. Balik Kampung .. Balik Kampung .. ! Tapi untuk yang nak balik kampung jauh tu macam  Kelantan, Terengganu memang letih uolls puasa-puasa ni kalau drive .. panas lagi .. traffic jem tu memang dah pasti .. mengantok lagi sangat bahaya driving uolls .. 


Untuk pilihan yang sangat bijak dan sangat menjimatkan masa dan tenaga .. iolls recommend uolls balik kampung naik flight .. ok x? Banyak sangat kalau uolls tengok iklan kat social media airlines company ni sibuk buat promotion balik kampung .. Nak tiket murah lagi apa kata uolls book dengan Traveloka .. untuk Raya 2018 ni bolehlah uolls book tiket kat website Traveloka sebab harga tiket mmg murah uolls ..

Masa untuk promotion terhad ye..so jangan tunggu lagi ye ..cepat-cepat booking tau nanti terlepas ..

First, uolls pergi kat google search cari website Traveloka .. dekat website Traveloka tu dah boleh nampak gambar-gambar promotion raya untuk flight dan juga hotel..  best kan .. Ade promotion 10% untuk tiket flight dan uolls boleh book macam biasa pilih negeri yang nak pergi dan date sekali ye .. masa payment nanti jangan lupa masukkan code RAYADOM untuk domestic flight or RAYAINTL  untuk International flight .. booking time 6 hingga 13 Jun je ye .. cepat-cepat jangan tunggu lagi ..

Hotel pun ada promotion.. tapi uolls kene book dekat apps je sebab valid untuk apps booking promotion .. Uolls boleh book seperti biasa just pilih hotel and date check in and check out .. time nak buat payment tu don’t forget ye masukkan promo code RAYAHOTEL untuk dapatkan 15% hotel diskaun ..

Sangat jimat kan uolls .. tiket murah ..bilik hotel pun murah ..memang sangat berbaloi booking dengan Traveloka terutama musim-musim raya yang banyak nak pakai duit ni .. Jangan tunggu lagi ye .. Jom Traveloka !

Tuesday, 19 June 2018

DASHING 2 IN 1 Muka & Badan: Pelengkap Mandian Si Jejaka


Dalam kehidupan dunia yang semakin mencabar  jejaka sentiasa berikhtiar  untuk memudahkan urusan agar dapat menikmat kehidupan sepenuh termasuk dalam rutin penjagaan harian. Dengan pelbagai  produk mandian di pasaran, pilihan  semakin sukar. Jangan risau! Mandian DASHING 2 in 1 Muka & Badan terbaru untuk si jejaka dengan formulasi yang  direka khas untuk membersihkan muka dan badan sekali gus! 


Amalan rutin kebersihan harian dapat mengekalkan kebersihan dan meningkatkan keyakinan diri. Produk mandian yang unggul  dapat menghasilkan kulit yang bersih dan licin dengan membuka liang pori dan menyingkirkan toksin. Buih mandian DASHING 2 in 1 Muka & Badan memberikan kebersihan menyeluruh ini serta kesegaran berpanjangan untuk muka dan badan tanpa iritasi.

Kaum lelaki moden zaman sekarang mengambil berat tentang penjagaan diri. Membersihkan make dan badan sebelum menghadapi hari yang mencabar dapat memberikan kesegaran serta menghalang pengeluaran minyak muka yang berlebihan. Manakala membersihkan wajah dan badan pada waktu malam pula akan menyingkirkan semua kotoran yang melekat pada kulit akibat daripada pencemaran, kelembapan dan habuk.

Oleh itu, untuk menjadikan proses pembersihan muka dan badan lebih mudah dan berkesan, DASHING melancarkan produk paling sesuai iaitu,  buih mandian DASHING 2 in 1 Muka & Badan. Pembersih wajah dan badan ini tersedia (hadir) dalam pek pam bersaiz 700-gram. Dirumus khas untuk wajah dan badan lelaki (si jejaka) agar kekal hidrat dan juga mencerahkan kulit. Selain itu, mandian khas ini padat dengan ramuan untuk menyingkirkan kotoran di kulit dan memberikan pembersihan muka yang mendalam  dari  muka hingga ke tapak kaki agar anda kelihatan bersih dan segar sepanjang hari. 



DASHING 2 in 1 Muka & Badan terdapat dalam 4 variasi; Cool, Active, Hattrick dan Ultimate Kick. Diformulasi  dengan pewangi  DASHING eau de toilette (EDT), ia memberikan kesegaran serta haruman maskulin kekal lama untuk lelaki.

COOL- Khas untuk jejaka kontemporari yang berpesonaliti relak, gemar meluangkan masa dengan rakan-rakan serta menghadapi kehidupan dengan tenang. Haruman penuh maskulin ini melambangkan identiti dan daya tarikan maskulin lelaki. Haruman maskulin ini dilengkapi dengan gabungan wangian Bergamot dan Galbanum dengan campuran Powdery Amber dan Musk sebagai nota asas. Haruman ini direka untuk menyerlahkan personaliti lelaki yang cool dan maskulin.

ACTIVE- Pelengkap si jejaka yang bergaya lasak  dan  menikmati kehidupan aktif.

Haruman ini adalah gabungan nuansa Fougére dengan Citrus, Lavender, Muguet Heart dan Amber. Wangian ini dicipta untuk memastikan setiap lelaki tampil yakin dan berdaya aktif dengan aroma maskulin yang luar biasa. 


ULTIMATE KICK- Wangian sebenar seorang juara. Ultimate Kick menyerlahkan ciri-ciri lelaki sofistikated dalam setiap aspek kehidupan modennya. Ultimate Kick mempunyai haruman yang menggabungkan ramuan Lemon, dipertingkatkan dengan kesegaran Cardamom serta disulami nota asas aroma Vanilla dan Musk.


HATTRICK- Simbol kemenangan unggul buat setiap lelaki DASHING, aroma misteri Hattrick membara  semangat dan keghairahan untuk mencapai  impian. Hattrick merupakan gabungan unik kesegaran Epal dan Citrus, berserta  dengan  haruman Amber.   


Variasi Cool dand Hattrick buih mandian DASHING 2 in 1 Muka & Badan  mempunyai formula dwi-aksi dengan tiga kali ganda agen pemutihan yang lembut dan berkesan untuk membersihkan wajah serta memberikan anda tona kulit rata untuk tampil lebih cerah. Pada tubuh pula, formulasi penghidratan yang mengandungi mineral mikro membantu mempertingkatkan kadar lembapan kulit serta menguatkan sistem pertahanan kulit, agar lebih sihat dan segar.

Untuk variasi Active dan Ultimate Kick pula, kotoran dan minyak berlebihan pada wajah dapat dihapuskan agar kelihatan bersih dan tidak berkilat. Dengan ciri-ciri detox dan pembersihan yang mendalam, ia membantu kulit untuk mengatasi  sebarang habuk dan kotoran harian, serta memberikan anda pengalaman mandian yang hebat dan menyegarkan



Buih mandian DASHING 2 in 1 Muka & Badan boleh didapati pada harga RM17.90 untuk pek bersaiz 700 ml. Buih mandian ini mempunyai harga yang sangat berpatutan dan berbaloi kerana memberikan anda manfaat 2 dalam 1 pada kulit dan tubuh badan.  




#dashing #dashingmy #2in1 #shower #wash

#active #cool #hattrick #ultimatekick

 

 


Wednesday, 2 May 2018

AGROFARMSTAY RESORT MELAKA - TAWARAN MEGA BONANZA KEMBALI LAGI


MEGA BONANZA 2018 Agrofarmstay Melaka kembali lagi!


Agrofarmstay Melaka tahun ini sekali lagi mengadakan Mega Bonanza yang sangat menjimatkan pelanggan mereka.Berita baik untuk yang ingin mengadakan Hari Keluarga atau Family Day sesama ahli keluarga atau syarikat tempat kerja, atau pun reunion bersama rakan-rakan.

Jimat sekurang-kurangnya RM1,000. WOW. Penjimatan bermula dari RM1,000 sehinggan RM3,900. Banyak tu. Nak tahu apa pakej yang ditawarkan? 


Tawaran kali ini adalah untuk pakej family day. Konsep pakej kali ini adalah tempah dulu dan tarikh family day boleh tetapkan kemudian. Sebab pihak kami tahu nak organize family day ni susah. Nak dapatkan persetujuan semua ahli keluarga akan memakan masa. Oleh kerana tempoh promosi ni terhad, jadi boleh book dulu dan bagitahu tarikh family day kemudian. Boleh pilih tarikh dari sekarang sehingga tahun depan 31 Mei 2019. Banyak masa tu. Sekarang tak ada alasan susah nak organize family day dah ye.


Promosi ini bermula dari 25 April 2018 sehingga 13 Mei 2018 sahaja ye,boleh booking dulu dan tarikh event/family day bagitahu kemudian.


Kandungan Pakej Mega Bonanza 2018.


Pakej ini adalah penginapan 2 hari 1 malam untuk 20 orang. Kalau lebih dari 20 orang, boleh tambah bayaran mengikut pax selebihnya. Makanan di sediakan sepanjang penginapan yang terdiri daripada makan tenghari, makan malam BBQ dan sarapan pagi. Kami juga menyediakan sukaneka sebanyak 5 game bersama jurulatih. Tak lupa juga untuk kaki karaoke boleh cuba berkaraoke disini. Bagi yang lebih suka aktiviti air, boleh cuba berkayak atau memancing , Cuma perlu bawa joran sendiri. Di sini ada pelbagai haiwan seperti ayam, arnab, burung, kambing dan kuda. Boleh cuba bagi makan kat haiwan tersebut. Bagi kanak-kanak, kami ada sediakan pertandingan mewarna. Boleh tengok bakat mereka nanti. Tak lupa juga hamper bagi sukaneka dan peraduan mewarna. Akhir sekali kami akan sediakan banner family day dengan nama family masing-masing. Wah. Banyak kan aktiviti. 



Harga yang di tawarkan. Harga asal tanpa promosi untuk 20pax ialah RM3,780 (RM189 per pax). Harga promosi pakej 2 hari 1 malam utk 20pax ialah RM2,780.  Harga jatuh dalam RM139 per pax sahaja. 

Bagi tambahan yang melebihi 20pax, dewasa RM139 dan kanak-kanak RM99 sahaja. Maximum 78pax. 

Sangat-sangat murah. Dijamin berbaloi. Untuk tempahan, sila layari laman web kami di:

https://agrofarmstay.my

Hubungi kami: 

Whatsapp / SMS / Call:

012 – 211 8246 / 016 – 209 8623 / 012 – 202 5647

Office:  06– 232 2761




Labels

  • (1)